Läxor v 37

Anna Nilsson9 september 2016

Hej!

Måndag:

Spanska: Glosor och fraser.

Svenska: Kap 22

Engelska: 40 golosor

Mashas grupp: Hitta en dialog.

Prov:

Spanska 23/9

Ma 28/9 Ulrikes grupp

På onsdag är det skoljoggen och men kan om man vill lämna en springpeng. 7A springer kl 12.45. Alla elever springer/går i 45 minuter.

På onsdag är det även föräldrarmöte kl 18.30 i klassrummet och därefter i matsalen för almän informatin.

Skoljoggen

Onsdagen den 14 september ska vi ha skoljoggen på Valsätraskolan. Förra året lyckades vi tillsammans springa 364 mil! Det är lika långt som till Portugals huvudstad, Lissabon. Dessutom så samlade ni tillsammans in 6683 kr till SOS barnbyar i Bouar. Stort tack!

Även i år kommer den frivilliga springslanten att skänkas till SOS barnbyar.  Överskottet av Springslanten går till Astrid Lindgrens barnby i Bouar i det svårt konfliktdrabbade och mycket fattiga landet, Centralafrikanska republiken. Ni kan läsa mer om SOS Barnbyar och barnbyn på http://www.skolidrott.se/skoljoggen

Lite fakta om Centralafrikanska republiken:

4,5 miljoner invånare.

En tredjedel av befolkningen saknar rent vatten.

63 % av befolkningen lever på mindre än 10 kr om dagen.

Nästan vart tredje barn i åldrarna 5 – 14 år arbetar.

Inför skoljoggen:

·        Varje klass kan, under mentorstid, med fördel titta på videoklippen som finns på skoljoggens hemsida.

·        Gå igenom vad den frivilliga springslanten går till.

·        Nytt för i år är att man kan SWISHA pengar: 9011263

På många skolor i de fattiga länderna i Afrika serveras majsgröt till lunch, varje dag. För väldigt många barn är detta den enda mat som de äter under hela dagen och vi har därför bestämt att våra elever ska få pröva på att smaka majsgröt. Den kommer att serveras i samband med lunchen samma dag som vi har skoljoggen. Vi uppmanar alla att smaka.

Nygammal plats.

I år kommer vi att springa i skogen igen efter att det varit husbyggnationer och andra orsaker som ”tvingat” oss bort. Men nu kan vi meddela att vi ska tillbaka till naturområdet bakom bondgården, vid gula stigen. Varje klass samlas vid starten för information, ställa upp vattenflaskor, värma upp och göra sig redo för start.

Längs den 1380 m långa banan kommer det att finnas musik och glada människor.

Varje deltagare får springa/jogga/gå så många varv som de orkar. Allt för att kämpa och tänka på människor i andra länder som också behöver kämpa, varje dag.

Följande gäller för skoljoggen:

·        Elever bör ta med sig vattenflaska och ombyte.

·        Elever kan byta om i omklädningsrum 15 minuter före start.

·        Varje elev år F – 2 ska springa/jogga/gå i 30 minuter.

·        Varje elev år 4 – 9 ska springa/jogga/gå i 45 minuter.

·        När skoljoggen är genomförd kan man duscha och sedan återgå till lektioner.

Samlingstider:

Tid:               Klasser:                              Platsansvarig:

09.00             F – 2, ToS                            Robin och Neno

10.00             3 – 5                                    Neno och Robin

12.15             6 – 7                                    Robin och Neno

13.30             8 – 9                                   Sebastien och Linn

Väl mött!

Lärarinfo:

·        Springslant samlas in av mentor och lämnas till Maria Holm i exp.

·        Undervisande lärare följer med till start.

·        Undervisande lärare tar med sig klasslista och penna.

·        Undervisande lärare bokför på klasslistan de varv som varje elev springer.

·         Undervisande lärare lämnar sedan in resultaten till Robin.

(0)Kommentera

Kommentarer(0)