Föräldramöte i Gottsunda

Onsdagen den 24 april kl. 18.30–19.45

Föräldramöte i Gottsunda

På skolorna pratar vi mycket om kränkningar, hot och våld, sociala medier och vad våra barn utsätts samt utsätter andra för på nätet. Dessa teman anser vi är viktiga att vi löpande pratar med våra barn om och viktiga att vi vuxna försöker hålla oss uppdaterade på.

Vi vill nu gärna träffa er föräldrar och även prata med er om dessa viktiga ämnen. Ni är otroligt viktiga för era barn och vi vuxna behöver hänga med i de ungas vardag för att kunna vara ett bra stöd.

Onsdagen den 24 april kl. 18.30–19.45 bjuds ni som föräldrar in till en viktig kväll då polis och socialarbetare berättar om vad vi möter i vårt jobb bland Uppsalas barn och hur vi tillsammans kan jobba för en trygg tillvaro för våra unga likväl på nätet som i verkliga livet. Det kommer även finnas representanter från fritidsklubben och familjeenheten som berättar mer om sina verksamheter.

Vi kommer att ha mötet i Marknaden i Gottsunda centrum och det kommer finnas möjlighet att ställa frågor under kvällen.

Om du behöver hjälp av tolk är det viktigt att du meddelar skolan om det och vilket språk.

Hoppas att vi möts den 24 april!

Valsätraskolan & Uppsala Ungdomsjour

Bakgrund till det gemensamma föräldramötet: Mellanstadieskolorna i Gottsunda- och Valsätraområdet är med i en samverkansgrupp som träffas regelbundet under terminerna. Under dessa möten träffas representanter från skolorna, fritidsklubben, socialtjänsten, familjeenheten och Uppsala Ungdomsjour och tillsammans diskuterar vi aktuella ämnen och problem för att kunna hitta ett gemensamt förhållningssätt för att trygga våra barn.

Information på arabiska:

نتحدث في المدارس كثيرًا عن الانتهاكات والتهديدات والعنف ووسائل التواصل الاجتماعي وما يتعرض له أطفالنا ، وكذلك فضح شبكات PA اطفالنا او يعرضون الآخرين له على النت. نحن نعتبر الموضوع مهم جدا مما يحتم علينا مناقشته مع اولادنا وان نبقي انفسنا على علم بتطورات وسائل التواصل. نود الآن أن نلتقي بكم الآباء والأمهات والتحدث معكم حول هذه المواضيع الهامة. أنتم مهمون جدالأطفالكم ونحن بحاجة كراشدين إلى مواكبة الحياة اليومية للشباب لكي نكون دعما جيدا لهم. الأربعاء 24 أبريل في. 18.30-19.45 انتم مدعوون كأولياء أمور لأمسية مهمة يخبرنا خلالها رجال الشرطة والعاملون الاجتماعيون عن ما نواجهه في وظيفتنا مع اولاد ابسالا، وكيف يمكننا العمل معًا من أجل حياة آمنة في العالم الافتراضيوفي الحياة الحقيقية. كما سيحضرممثلين عن النادي الترفيهي والوحدة العائلية التي ستحكي عن أنشطتها. يعقد الاجتماع في السوق /غوتسوندا سنتروم وسيكون من الممكن طرح الأسئلة خلال الاجتماع.

إذا كنت بحاجة إلى مساعدة مترجم ، فمن المهم اعلام المدرسة عن اللغة المطلوبة.

نرجو لقائكم في 24 / 4

مع اخلص التحيات

Valsätraskolan & Uppsala Ungdomsjour

خلفية اجتماع أولياء الأمور المشترك:ان مدارس المرحلة المتوسطة في منطقة غوتسوندا وفالساترا تشكلجزءا من مجموعة تعاون تجتمع بانتظام خلال الفصول الدراسية.خلال هذه الاجتماعات ، يلتقي ممثلون عن المدارس ، والنادي الترفيهي ، والخدمات الاجتماعية ، والوحدة الأسرية ، و Uppsala Ungdomsjour، ونناقش معًا المواضيع والمشاكل الحالية من أجل إيجاد نهج مشترك لتأمين أطفالنا.