Mattekväll för föräldrar

En matematikkväll för föräldrar år 4 – 9

När: Torsdagen den 21 november klockan 18.00

Plats: Matsalen, Valsätraskolan

Idag använder vi oss av lite andra räknemetoder än de som användes på skolor förr i tiden. Ibland kan det uppstå lite problem när ni där hemma ska hjälpa era barn med matematik.

Därför erbjuder jag, Robin Ritsgard, lärare i matematik, nu er en möjlighet att få ta del av ”nya” räknemetoder och några tips om hur ni kan hjälpa era barn. Några punkter vi tar upp är följande:

· Nya räknemetoder.

· Skapa goda förutsättningar till en positiv syn på matematik.

· Trots att du har dåliga erfarenheter inom matematik så kan du faktiskt hjälpa ditt barn.

· Tips och idéer till praktisk matematik/matematikspel/hemsidor.

Det är tionde gången jag arrangerar kursen. Den har gett ett väldigt positivt resultat.

Ni får gärna komma med egna frågor till träffen. Kursen håller på cirka två timmar inklusive en kaffepaus. Under träffen kommer ni få ett kurskompendium med enkla tips och idéer som kan hjälpa er och era barn.

För att veta hur många som kommer, samt att veta hur många kompendier som ska göras, vill jag att ni anmäler er så fort som möjligt. (Även andra anhöriga/släktingar är välkomna)

Matematik och idrott går hand i hand, ju mer man tränar desto bättre blir man.

Vi ses! – Robin Ritsgard

Lärare i matematik, idrott och hälsa

Senast fredagen den 15 november vill jag att ni mailar en anmälan till mig. Skriv följande i anmälan:

Namn och antal personer som kommer.

Maila till: robin.ritsgard@skola.uppsala.se