Vi är stolta!

Torsdag 7/12, var det tävling i naturvetenskap, "Naturvetarmästarna" för högstadieelever. 18 skolor från länet deltog i tävlingen som arrangerades på Rosendalsgymnasiet.

Tävlingsdagen var indelad i två arbetspass, ett på förmiddagen och ett på eftermiddag. Arbetspassen bestod av teori samt laborationer inom kemi, biologi och fysik. Varje lag hade fyra deltagare. Lärare från Rosendalsgymnasiet hade gjort de kluriga uppgifterna.

Eleverna bjöds på väl omhändertagande av elever och personal från Rosendalsgymnasiet. Efter tävlingen medan uppgifterna rättades, bjöds eleverna på studiebesök på Universitetet på SLU, BMC, Ångström och SciLife lab. Sedan blev det god middag med musikunderhållning av elever från Rosendalsgymnasiet. Det hölls tal till eleverna av professorer från Scilife lab som bland annat berättade om sina egna inspirerande vägar in i forskarvärlden. Slutligen presenterade programrektorn tillsammans med fjolårets pristagare från Eriksbergsskolan årets vinnare. På första plats hamnade Valsätraskolan, andraplats Katarinaskolan samt tredjeplats Uppsala Musikklasser. 

Ett stort grattis till vinnarna som nu har Vandringspriset i sin ägo till nästa års tävling!

Vinnarna naturvetarmästarna - beskuren.png

8 december 2023