Profiler

Alla elever från och med åk 6 erbjuds en rad intressanta ”profiler” (elevens val). I åk 6 får eleverna pröva på tre av följande profiler. Därefter gör de ett val för de kommande två åren. Eleverna har 130 min profil varje vecka. Eleverna i åk 9 har inte profillektioner.

BASKET, FOTBOLL OCH INNEBANDY

Vi har tagit fasta på att ungdomar inte ska specialisera sig tidigt, och i alla tre sporterna ligger mycket tonvikt på teknikträning för att alla ska kunna utvecklas maximalt. Killar och tjejer tränar ibland tillsammans, och ibland separat.

DANS

Dansprofilen håller till i Dansstudion i Norby i fyra utrustade dansstudios. Målet med dansprofilen är att alla ska få bra träning anpassad efter sin nivå, med möjlighet att utvecklas och prova på stilar som streetdance, showdance, jazz, stepp, salsa och balett.

DESIGNVERKSTAD

Lär dig mer om design och hur färger och former påverkar varandra. Skapa efter egna intressen och idéer. Här kan du få skapa smycken, inredningsdetaljer, konstverk, med mera. Vi arbetar med färg, papper, textil, pärlor, skinn, metall men också med material från naturen och skrot.

DRAMA

Det är kul att dramatisera! Att tillsammans med andra elever spela teater… Denna profil görs i samarbete med Gottsunda Dans&Teater. 

HANDBOLL

Handbollsintresset är stort i vår del av staden. Här kan man välja mellan två alternativ: handbollsprofil hela året, eller en period.

ISHOCKEY (erbjuds 2016-17)

Nyhet! I ishockeyhallen vid Valsätra IP nära skolan blir det nybörjarhockey! Eleverna kommer att kunna låna utrustning. Det blir hockey för tjejer och killar separat. 

KINESISKA

Under detta läsår har eleverna i sexan och sjuan fått välja kinesiska, och det har fungerat väl. Lärarna är kineser, och det blir givetvis språkundervisning på en enkel nivå.

MAT OCH MENY

Gillar du utländska maträtter och husmanskost? Vill du laga maträtter efter recept, baka och ha koll på vett och etikett? Då så, här får du helt enkelt: Allt om mat!

ROCK OCH POP

Är rock och pop det bästa som finns? Här är gitarr, elbas, trummor och synt i fokus. Kör så det ryker – det är rock och pop vi ska lira!

SCIENCE

Vill du pröva på att vara forskare? Här är det laborationer, exkursioner, undersökningar och studiebesök som gäller. Projektarbeten inom NO-ämnen innebär egen forskning och problembaserat lärande!

PARKOUR

Här kan du utforska nya möjligheter att ta dig förbi hinder på olika sätt. Här gäller det att våga, och samtidigt förstå sina fysiska begränsningar.

RIDNING

Elever har i flera år frågat efter ridning som profil. Nu erbjuder vi detta i samarbete med Lurbo ridklubb. Du måste inte vara van ryttare för att välja denna profil.

 

Vi erbjuder också följande idrotter:

ALPINT
BADMINTON
BANDY
ORIENTERING
SEGLING
SIMNING
TENNIS

 

Uppdaterad: